<<Έχτισε>> Φραγκοκάστελο στην εστία...

Πολλοί είναι σίγουρα εκείνοι που θα την ήθελαν δίπλα τους. Άλλοι πάλι θα ένιωθαν μειονεκτικά, όπως μειονεκτικά θα νιώθουν και οι αντίπαλες επιθετικοί που θα συναντήσουν την γυναικεία ομάδα μας στην Β’ Εθνική κατηγορία. Η 5η μεταγραφή των «κυριών του Αστέρα» μας, έχει ένα κοινό σημαντικό στοιχείο με τον αριθμό που απαρτίζει μια ομάδα βασικών παικτών μπάσκετ. Το ύψος. Γιατί η «κυρία του Αστέρα» που θα κάθεται κάτω από τα δοκάρια των πρωταθλητριών μας κοιτάζει τον κόσμο από ύψος 1,80. Η Ελένη Γιακουμάκη νιώθει ήδη πολύ όμορφα που θα βρεθεί στην θέση του «φύλακα Άγγελου» και το έχει αποδείξει ήδη από την παρουσία της στην προετοιμασία της ομάδας μας για την νέα πρόκληση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας του ποδοσφαίρου γυναικών. Ήδη στα 26 χρόνια της (γεννημένη στις 17 Μαρτίου 1992) έχει προλάβει να συλλέξει σημαντικές εμπειρίες από όλες τις Εθνικές κατηγορίες, έστω και αν έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της μόνο σε μια ομάδα, εκείνη του ΑΟ Χανιά. Έχει παράλληλα προλάβει να συμμετάσχει και στην προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2013 που πραγματοποιήθηκε στην Σουηδία, από τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό Βαγγέλη Κουτσάκη. Αυτά είναι αρκετά για να την καταστήσουν μια πολύ καλή λύση για την εστία του Αστέρα μας. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελένη Γιακουμάκη στα 7 χρόνια παρουσίας της, έχασε μόνο έναν αγώνα από τις υποχρεώσεις της ομάδας των Χανίων, με την αγωνιστική της εικόνα να είναι πολύ καλή.

Η καριέρα της Ελένης Γιακουμάκη :

2009 – 2010 : Α.Ο. Χανιά (Γ’ Εθνική) – Άνοδος στην Β’ Εθνική

2010 – 2013 : A.O. Χανιά (Β’ Εθνική) – Άνοδος στην Α’ Εθνική

2013 – 2016 : Α.Ο. Χανιά (Α’ Εθνική)

Η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας μας :

«Ο ΑΟΝ Αστέρας Ρεθύμνου ανακοινώνει την απόκτηση της έμπειρης τερματοφύλακα ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ΕΛΕΝΗΣ. Η ύψους 1,80 γκολκίπερ έχει γεννηθεί στις 17/3/1992 και έχει αγωνιστεί και στις τρεις Εθνικές κατηγορίες των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου γυναικών με την φανέλα του Α.Ο. ΧΑΝΙΑ. Έχει κληθεί μάλιστα και στην προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013, που διεξήχθη στην Σουηδία. Την καλωσορίζουμε και τις ευχόμαστε με υγεία κάθε επιτυχία σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο με τον ΑΟΝ Αστέρα Ρεθύμνου. Πιστεύουμε ότι με την εμπειρία της θα βοηθήσει την ομάδα μας στην πραγματοποίηση των στόχων της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας».

Ελένη Γιακουμάκη : «Ο Αστέρας έχει πάρα πολύ καλό υλικό»

Το πλατύ χαμόγελο της κατά την διάρκεια των διαδικασιών που απαιτούνται για την έναρξη της νέας συνεργασίας της με την γυναικεία ομάδα μας, έδειχνε με τον πιο παραστατικό τρόπο την διάθεση που έχει να προσφέρει το μέγιστο τον δυνατοτήτων της στις πρωταθλήτριες. Η Ελένη Γιακούμακη, παρουσία του υπεύθυνου του τμήματος Κώστα Μάκρα, επισημοποίησε στα γραφεία του συλλόγου την παρουσία της ως 5ου φετινού νέου προσώπου στο δυναμικό του ενισχυμένου Αστέρα Ρεθύμνου. Η ίδια στις σχετικές πρώτες δηλώσεις τις ως γκολκίπερ των πρωταθλητριών τόνισε : «Είναι μια μεταβατική περίοδος για την ομάδα. Η απουσία των δυο ετών που είχα από την ενεργό δράση με έφερε λίγο πίσω, όμως ήδη έχω ξεκινήσει και καλύπτω το χαμένο έδαφος. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερη μπορώ και στόχος μου είναι να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον Αστέρα στην προσπάθεια του. Η νέα μου ομάδα έχει πάρα πολύ καλό υλικό, όμως χρειάζεται από όλες μας σκληρή δουλειά. Βλέπω πάρα πολύ όρεξη από όλες τις συμπαίκτριες μου, στοιχείο που αποτελεί σημαντικό κίνητρο για όλες εκείνες που θέλουν να έρθουν στον Αστέρα, είτε νεότερες για τις Ακαδημίες μας, είτε και μεγαλύτερες για να στελεχώσουν την γυναικεία ομάδα. Στην Β’ Εθνική κατηγορία η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων δεν είναι μεγάλη. Όλες είναι λίγο-πολύ στην ίδια κατάσταση. Εμείς με την απαραίτητη συγκέντρωση και σοβαρότητα μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, καθώς όλα τα κορίτσια έχουν την απαιτούμενη εμπειρία. Πρώτος μας στόχος είναι η γρήγορη παραμονή στην κατηγορία και έπειτα ότι θέλει να έρθει, καλοδεχούμενο».